Μοναστηρια - Θρησκευτικος Τουρισμος

Μονη Αγιων Αναργυρων

Μόλις 15 χλμ από το Makis Inn Resort, βρίσκεται το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη, γνωστό για τα ιαματικά νερά που εκπορεύονται από τα έγκατα της γης, από την ελληνική αρχαιότητα ακόμη. Άγνωστο πότε χτίστηκε το μοναστήρι, υπολογίζεται όμως ότι η Μονή των Αγίων Αναργύρων χτίστηκε περίπου τον 11ο αιώνα. Η Μονή προσελκύει και σήμερα πλήθος κόσμου στο πανηγύρι της, που πραγματοποιείται 31 Ιουνίου, Παραμονή του Εορτασμού των Αγίων. Η ομορφιά του Μοναστηριού καθώς και η κατανυκτική του ατμόσφαιρα προσελκύει πλήθος κόσμου και τις ημέρες του Πάσχα.

Μονη Προφητη Ηλια

Απέναντι από το Makis Inn Resort, στο νησί της Ύδρας, βρίσκεται η Μονή του Προφήτη Ηλία, την οποία προσεγγίζετε ανηφορίζοντας στο βουνό Άγιος Ηλίας της Ύδρας μετά από μία ώρα περίπου πεζοπορίας, διασχίζοντας ένα πευκόφυτο δάσος. Η Μονή ιδρύθηκε το 1813 από αγιορείτες «κολλυβάδες» πατέρες και διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη που οργανώθηκε ιδιαίτερα το 1870. Η Μονή είναι γνωστή για την μεγάλη της προσφορά κατά τον αγώνα του 1821, αφού αποτέλεσε τόπο εξορίας του Κολοκοτρώνη και άλλων οπλαρχηγών.

Μονη Αγιας Ευπραξιας

Στο νησί της Ύδρας βρίσκεται και η Μονή Αγίας Ευπραξίας, σε μικρή απόσταση από την Μονή του Προφήτη Ηλία, σε ύψος 515 μ. Ιδρύθηκε το 1819 και ήταν ανέκαθεν γυναικεία Μονή, ονομαστή για τα υφαντά της.

Μονη Αγιας Φωτεινης και Ελισαβετ

Η Μονή είναι η πιο ευκολοπρόσιτη στο νησί της Ύδρας, αφού βρίσκεται στην πευκόφυτη περιοχή πίσω από το γήπεδο της Ύδρας. Η Μονή ιδρύθηκε το 1860 και ανέκαθεν ήταν γυναικεία Μονή. Σήμερα η αδελφότητά της αριθμεί μόνο δύο γυναίκες.

Μονη Αγιου Δημητριου Αυγού

Σε μία απότομη πλεύρα της οροσειράς των Διδύμων, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από το Makis Inn Resort, βρίσκεται το εντυπωσιακό Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, που σήμερα ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη της Ύδρας. Η τοποθεσία της Μονής είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ποταμό Ράδο, τον οποίο οι επισκέπτες διασχίζουν αν κατευθύνονται στην Μονή ξεκινώντας από τα Ίρια.

Μονη Καλαμιου

Η τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική και καταστόλιστη από μία θαυμάσια ορεινή βλάστηση, ευκολοπρόσιτη από το χωριό Αδάμι, σε απόσταση περίπου 45 χλμ. Από το Makis Inn Resort.

Photos: G. Lizardos | Web: 10 DESIGN