Αναρριχηση

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Ή ΟΡΕΙΝΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

Για τους λάτρεις της αναρρίχησης κάθε είδους, η περιοχή διαθέτει ιδανικά πεδία σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το Makis Inn Resort.

Σε απόσταση αναπνοής στην βορινή πλευρά του ξενοδοχείου, το Βενετικό Κάστρο της Θερμησίας με εκπληκτική θέα στον Αργοσαρωνικό Κόλπο, ενδείκνυται για ελεύθερη ή ορεινή αναρρίχηση αφού είναι προσβάσιμο όλο τον χρόνο λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών της περιοχής.

Σε απόσταση 16 περίπου χλμ από το Makis Inn Resort, θα βρείτε ένα άκρως μαγευτικό πεδίο, το Φαράγγι Καταφύκι, αγαπημένο και γνωστό προορισμό των λάτρεων του sport. Στην διαδρομή του που είναι γεμάτη πεύκα, λυγαριές και μυρτιές θα βρείτε και ένα παλιό γραφικό, ιστορικό γεφύρι. Στην έξοδό του για Ερμιόνη, υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο το 1740 , ένα διατηρητέο μνημείο των μεταβυζαντινών χρόνων.

Σε απόσταση 25 περίπου χλμ από το Makis Inn Resort, στους πρόποδες του όρους Δίδυμο Αργολίδας υπάρχει ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που προκλήθηκε από καθίζηση τους εδάφους. Δύο μοναδικά σε ομορφιά πεδία που μοιάζουν με ηφαιστειακούς κρατήρες, στον μικρότερο δε από αυτούς, βάθους 80 μ., είναι λαξευμένα δύο εκκλησάκια.

Climb Argolis

Photos: G. Lizardos | Web: 10 DESIGN