Αγροτουρισμος

Ελια

Το Κτήμα Κοροντίνη στην περιοχή της Θερμησίας, είναι γνωστό για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου, υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, γνωστές και ως θαυματουργές αντιοξειδωτικές ουσίες του ελαιολάδου.

Στο Κτήμα Κοροντίνη σας δίνουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε από κοντά όλα τα στάδια επεξεργασίας του ελαιοκάρπου σε ελαιόλαδο. Αναλυτικότερα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε:

  • Την συγκομιδή και την συλλογή του ελαιοκάρπου με ήπια μηχανικά μέσα.
  • Την επεξεργασία ελαιοκάρπου και την παραγωγή ελαιολάδου σε ελαιοτριβείο της περιοχής μας.
  • ην συσκευασία- τυποποίηση ελαιολάδου που πραγματοποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα στον οποίο οι ιδιοκτήτες του Makis Inn Resort είναι ιδρυτικά μέλη, σε τυποποιητήριο της περιοχής.

Πρόγραμμα “My Olive Tree”

Το “My Olive Tree” είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήσαμε για τους καλεσμένους μας με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση με θέμα την ελιά.

To Makis Inn Resort σας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχετε και εσείς στο πρόγραμμα “My Olive Tree”, φροντίζοντας για 3 χρόνια ένα ελαιόδεντρο που θα επιλέξετε ανάμεσα από τα χιλιάδες του κτήματος. Μία πινακίδα με το όνομα σας και το περιβαλλοντικό σας μήνυμα θα στολίζει την ελιά που επιλέξατε. Θα λαμβάνετε ετησίως, από την παραγωγή ελαιολάδου της δικής σας ελιάς, 2,5 λίτρα εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου. Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ξεκινά με χρέωση ανά δέντρο της επιλογής σας.

Ροδι

Η άριστη ποιότητα και ιδιαιτερότητα του Ροδιού της Ερμιονίδας, δίνει στον χυμό ροδιού την ιδιαίτερη γεύση του. Μία γεύση γλυκιά και όχι στυφή, όπως συνηθίζεται, αφού ο καρπός των Ροδιών της Ερμιονίδας είναι μεγάλος και τρυφερός. Πλούσιος καρπός σε αντιοξειδωτικές και άλλες θρεπτικές ουσίες, με μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν απαντώνται σε άλλες ποικιλίες ροδιού. Για αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, πήρε άλλωστε και την ονομασία Π.Ο.Π.

Στο κτήμα Κοροντίνη έχετε την δυνατότητα να γευτείτε τον ιδιαίτερο καρπό του Ροδιού και τον φρεσκοστημένο γευστικότατο χυμό του, καθώς επίσης και να συμμετάσχετε στην συγκομιδή των ροδιών, αν παρευρίσκεστε στον χώρο μας την περίοδο 30 Σεπτεμβρίου-30 Οκτωβρίου.

Photos: G. Lizardos | Web: 10 DESIGN